Sağlık Bakanlığı tarafından aralık ve şubat aylarında olmak üzere iki dönemde gerçekleştireceği 17 bin sağlık personeli alımı farklı branşlarda yapılacak olup adayların büyük bir kısmı tarafından merakla bekleniyor. Bu noktada 17 bin personel içerisinde toplamda 2 bin 182 ebe alımı da yapılacak olup bu branştan mezun olan adaylar için başvuru detayları ise haberimizin devamında yer alıyor.

Başvuru Şartları Neler?

17 bin sağlık personeli alımında 2 bin 182 ebe alımı da yapılacak olup adayların bu ilana başvurularında sağlamaları gereken en önemli şartlardan biride yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanlarını kullanmaları olup adayların ilgili KPSS puanlarına sahip olması beklenmektedir.

Bunun yanı sıra açıklanacak olan KPSS tercih kılavuzunda ebe kadrosu için aranan nitelik kodlarını sağlamaları gerekmektedir. Yapılan açıklamada adayların tercihte bulunurken ayrıca önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmemesi gerektiği ifade edilmiştir.

Başvuru Şekli

Adaylar ilgili ilanın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM’nin(http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinde yayınlanmasını takiben online olarak başvuru yapabilecek olup ilk alıma ilişkin ilanın ise bu aralık ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor. Tercihler internet yoluyla ÖSYM üzerinden yapılacak olup İnternetten tercih gönderme işlemleri belirtilen tarihlerde sona erecektir.

Editör: TE Bilisim