Sağlık Bakanlığı tarafından 2019’un üçüncü çeyreğinde12 bin personel alımı gerçekleştirilmiş olup bakanlık tarafından 2019 sonuna kadar 29 bin 689 personel alımı gerçekleştireceği açıklanmıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Temmuz’da gerçekleştirdiği açıklamada bu toplu alımların ilk adımında 12 bin sağlık personeli alımının ardından ise ikinci etap olan 17 bin 698 sağlık personeli alımında ilanın ne zaman yayınlanacağı hakkında Bakan Koca’dan da bir açıklama gelmişti.

Bakan Koca: 17 Bin Alımı ÖSYM Takvimine Göre Planlanacak

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada ilk olarak yapılan 12 bin personel alımına yer verilirken aynı zamanda ikinci etap olan 17 bin personel alımı ile de ilgili bilgiler paylaşıldı. Buna göre “17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim’de ÖSYM’nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde bir açıklama yapıldı.

2019’un Sonuna Geliniyor, İlan Ne Zaman Yayınlanacak ?

31 Temmuz 2019’da Bakan Koca tarafından yapılan en son açıklamada Bakan Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na alınacak 12 bin personel ilanının Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek "29 bin 989 personeli 2019 için alacağımızı ve bunu iki etapta yapmayı planladığımızı açıklamıştık. İlk alımda 12 bin kişi olarak ve bunlardan 6 bin 895'i hemşire olmak üzere Resmi Gazete'de ilan yayımlandı. 7 Ağustos'ta başlayacak, 21 Ağustos'a kadar bu müracaat yapılmış olacak. KPSS ile alım söz konusu. Daha önce alındığı şekliyle devam ediyor. Önümüzdeki 3-4 ay içinde tekrar KPSS ile alımlar yapılmış olacak" ifadelerine yer verildi. Buna göre ekim ya da kasım ayında ilanın yayınlanması bekleniyor.

Muhtemel Kadrolar Neler ?

Geçtiğimiz günlerde ilk etabı tamamlanan 12 bin sağlık personeli alımında 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olmak üzere odyolog, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi gibi alanlarda personel alınmıştı. 17 bin sağlık personeli alımında da yine benzer bir kadro yapısı ile karşılaşılması muhtemel gözüküyor. Bakan Koca da açıklamasında “Ağırlıklı çalışanlarımızın özellikle mesleki olarak eğitim aldıkları alanla ilgili yerlerde çalışmasıyla ilgili yönetmelik çalışmalarımız da devam ediyor.” İfadelerine yer vermişti.