Geçtiğimiz aylarda 2019 sonuna kadar 29 bin 689 personel alımı gerçekleştireceğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, 5 Temmuz’da gerçekleştirdiği açıklamada bu toplu alımların ilk adımında 12 bin sağlık personeli alınacağını açıklamış ve bu açıklama ardından adaylar ÖSYM üzerinden kurum tercihlerini gerçekleştirmişti. Tercihlerini gerçekleştiren adaylar ise tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı. Bu sonuçlarından ardından ise ikinci etap olan 17 bin 698 sağlık personeli alımında ilanın ne zaman yayınlanacağı hakkında Bakan Koca’dan da bir açıklama geldi.

Bakan Koca: 17 Bin Alımı ÖSYM Takvimine Göre Planlanacak

Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada ilk olarak yapılan 12 bin personel alımına yer verilirken aynı zamanda ikinci etap olan 17 bin personel alımı ile de ilgili bilgiler paylaşıldı. Buna göre “17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim’de ÖSYM’nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz.” Şeklinde bir açıklama yapıldı.

Alım Yapılacak Kadrolar Belli Mi?

Geçtiğimiz günlerde ilk etabı tamamlanan 12 bin sağlık personeli alımında 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olmak üzere odyolog, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi gibi alanlarda personel alınmıştı. 17 bin sağlık personeli alımında da yine benzer bir kadro yapısı ile karşılaşılması muhtemel gözüküyor. Bakan Koca da açıklamasında “Ağırlıklı çalışanlarımızın özellikle mesleki olarak eğitim aldıkları alanla ilgili yerlerde çalışmasıyla ilgili yönetmelik çalışmalarımız da devam ediyor.” İfadelerine yer vermeşti.

Editör: TE Bilisim