Binlerce adayın merakla beklediği 12 bin sağlık personeli alımında ilanın bugün Resmi Gazete’de yayınlanması ile resmen başlamış bulundu. Bu kapsamda daha önce de 2019 yılı içerisinde 29 bin personel alımı gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Koca, bu alımların ilk ayağının da 12 bin olduğunu ifade etmişti. Daha sonraki alımlar ise bu yıl içerisinde yapılacak olup Bakan Koca tarafından ikinci etap alımların tarihi de bugün açıklandı. İşte ikinci alıma ilişkin detaylar.

İkinci Etap Alımları 3-4 Ay İçerisinde Gerçekleşecek

İlk etap sağlık personel alımları için Resmi Gazete’de yayınlanan ilan sonrası merak edilen bir diğer konu ise ikinci etap alımların ne zaman yapılacağına ilişkindi. Bu noktada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada “2019 yılı içerisinde 29 bin 989 personeli alacağımızı ve bunu iki etapta yapmayı planladığımızı açıklamıştık. İlk alımda 12 bin kişi olarak ilan Resmi Gazete'de ilan yayımlandı. Başvurular 7 Ağustos'ta başlayacak, 21 Ağustos'a kadar bu müracaatlar alınacak. Alımlar KPSS ile gerçekleşecek. Daha önce alındığı şekliyle devam ediyor. Önümüzdeki 3-4 ay içinde tekrar KPSS ile alımlar yapılmış olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sağlık Yatırımları Devam Edecek

Bakan Koca bugün yaptığı konuşmada 2019 yılı personel alımlarının süreceğini ifade ederken sağlıkta yatırımların da hızla devam ettiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra sağlık alanında gereksiz israfların da önüne geçileceğini söyleyen Bakan Koca, sağlıkta dijitalleşmenin başlayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim