2019 yılı sonuna yaklaşırken kamu kurum ve kuruluşlarına kamu personeli alımları da devam ediyor. Bu kapsamda bugün Resmi Gazete’de yayınlanan kararlarda 4 şehir kapsamında toplamda 2909 personel alımı yapılacağı açıklanmıştır. İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa illerinde gerçekleştirilecek olan projeler kapsamında farklı alanlarda, firmalar ve şirketler tarafından personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştır. Buna göre ilgili Resmi Gazete kararları ve detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

İstanbul’da İH ve Akıllı Sistemler Projesine 1.122 Personel Alınacak

SİHA sistemine yönelik yürürlüğe giren uygulamada proje için personel desteği başta olmak üzere diğer tüm harcamalar için Bakanlar Kurulu desteği verilmiştir. Buna göre projeyi yürütecek olan Baykar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından toplamda 1.122 öngörülen ilave istihdama da izin çıkmıştır.

Bursa’da Makine ve Otomotiv Sanayii Projesinde 178 Personel Alınacak

Makine, otomativ, ulaştırma ve enerji sanayine yönelik yürürlüğe giren uygulamada proje için personel desteği başta olmak üzere diğer tüm harcamalar için Bakanlar Kurulu desteği verilmiştir. Buna göre projeyi yürütecek olan Asil Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından Bursa’da toplamda 178 nitelikli personel alımı yapılacağı açıklanmıştır.

Adana’da 620 Personel Alımı Yapılacak

İlgili Resmi Gazete Kararı’na göre Ceyhan Polipropilen Üretim Anonim Şirketi tarafından yapılacak olan üretim tesisinde görevlendirilmek üzere 30 personel alımı gerçekleştirilecektir.

Ankara’da Toplamda 189 Personel Alımı Yapılacak

Ankara’da Kahramankazan’da kurulacak olan TUSAŞ fabrikasında görevlendirilmek üzere toplamda 92 ve Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim Anonim Şirketi’nde görevlendirilmek üzere ise toplamda 1129 personel alımı yapılacağı açıklanmıştır.

İlgili Resmi Gazete kararlarına ulaşmak ve detaylı bilgi almak için: http://www.resmigazete.gov.tr adresinden 05 Eylül 2019 Tarihli ve 30879 Sayılı Resmi Gazete’ye erişim saplayabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim