Türkiye’nin en köklü kamu kurum ve kuruluşları arasında yer alan PTT, 2019 yılı için kamu personeli alımı için ilanı henüz açıklamış değil. Fakat PTT bağlı kuruluşlarından biri olan ve PTT bünyesinde faaliyetlerini gerçekleştiren kuruluş 2018 yılının sonunda 2019 yılı için ilana çıkacağını açıklamış ve daha sonra ilan iptal edilmişti. Birçok kişinin merakla beklediği ve büyük istek gösterdiği PTTPALL’danise beklenen haber gelebilir. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlara memur alımlarının arttığı bu güvenlik görevlisi ve operasyon görevlisi kadrolarına alım yapılmasına muhtemel olarak bakılıyor.

Peki Şartlar Nelerdi?

PTTPAL bünyesinde yapılacak olan alımlarda kurum:

  • En az ilkokul mezunu olma,
  • Kadın adaylardan arasında ise en az lise mezunu olma,
  • Erkekleradaylar için 22-32 yaş aralığında olma,
  • Kadınlar için ise 18-27 yaş aralığında bulunma,
  • Erkek adaylarda en az 1,73 cm,kadın adaylar için ise en az 1.64 cm. boyunda olmak şartlarının sağlaması gerektiği açıklanmıştı.

2018 sonunda duyurulan ama daha sonra iptal edilen 1100 PTT personel alımı için o dönem yayınlanan kadronun, ilerleyen günlerde tekrar ilan edilmesi bekleniyor. Daha önce de Haziran ayı sonuna doğru olması beklenen ilanda tüm adayların gözü kulağı Haziran ayının sonuna kitlendi.

PTTPAL yani PTT Para Lojistik ve Özel Güvenlik Hizmetleri Anonim Şirket’i olarak da bilinen kuruluş ilanlara kariyer siteleri üzerinden duyuru yapmakta olup adayların bu siteleri kontrol etmesinde fayda bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim