Türkiye’nin en köklü kurumlarından biri olan ve 2019 yılı içerisinde yüksek sayıda personel alımı gerçekleştireceğini açıklayan PTT, bağlı kuruluşu olan PTTPAL kapsamında ise 1100 personel istihdam edeceğini duyurmuştu. KPSS şartı olmadan yapılacak bu alımda Toplamda bin yüz personel alımı gerçekleşecek olup binlerce adayın da merakla beklediği konulardan biri de ilanın açıklanacağı tarihi olmuştur. Bu kapsamda adaylar açıklamanın geldiği 2019 yılı başından itibaren beklemektedir. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklamada 2019 yılı bitimine kadar 55 bin personel alımı gerçekleştirecek olan kurumun ilanı en kısa zamanda yayınlaması bekleniyor.

PTT Genel Müdür Açıklamıştı

Bu yıl içerisinde PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklamada “PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını doldurulmasının en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz ve bu boş kalan pozisyonların doldurulması amacıyla 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması muhtemeldir” ifadelerine yer vermişti.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak

PTT Genel Müdürü tarafında yapılan açıklama sonrasında, 2019’un da son çeyreğine girerken birçok aday halen ilanın yayınlanmasını bekliyor. Aynı zamanda PTTPAL merkezlerinin de bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Adana illerinde kurulmaya başlanacağı biliniyor. Bu sebeple de ilanın yıl sonuna kadar yayınlanması gündemde olup birçok aday alım hakkında kurumdan bir açıklama talep ediyor.

Editör: TE Bilisim