Türkiye’nin köklü kamu kurumları arasında yer alan PTT bünyesinde birçok kişiye istihdam sağlamaktadır. Bu noktada PTT bünyesinde görev alan ve oldukça önemli bir meslek grubu içerisinde yer alan PTT dağıtım elemanları ya da bilinen ismi ile postacı personeller, özellikle evrakların, gönderilen ya da alınan kargoların takibini ve teslimatını gerçekleştiren kişilerdir. Bu noktada taşıma işlemini en hızlı ve en güvenilir yapan da postacılardır.

Günümüz teknolojisi ile postacılık mesleğinde de gelişmeler olmuş bu noktada vasıtalar, bilgisayarlar ve takip cihazları ile dağıtım oldukça kolay hale gelmiştir. Bu noktada özellikle PTT tarafından yapılan açıklamalarda kurum bünyesine 55 bin personel alımı yapılmasına ilişkin duyurunun ardından postacılık mesleğine de olan ilgi artmıştır. PTT tarafından yapılan postacı alımlarında ise genellikle:

  • En az lise ya da yüksek okul mezunu olmak,
  • A2 ya da B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
  • KPSS’denen az 60 puan almak,
  • Erkek adayların askerlik ile ilgisi olmaması gibi şartlar aramaktadır.

2019 yılı itibari ile PTT postacı maaşları yaklaşık olarak şu şekilde ifade edilmektedir. 2019 yılı itibari ile mesleğe yeni atanan bir postacı 2 bin 500 ₺ maaş alırken daha sonra derece ve kademeye, tecrübeye göre bu rakam 3.000 TL üzerine çıktığı bilinmektedir.

Özellikle son zamanlarda yapılan büyük çaplı PTT alım haberleri için işin Olsa Mobil uygulamasını indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim