PTT tarafından 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere yapılması planlanan personel alımının 2023 yılına kadar yapılması ve bu kapsamda da55 bin alım yapması bekleniyor. Daha önce de gündemde yer alan konu ile ilgili yaşanan son gelişmede CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in ifade ettiği üzerine KPSS şartı aranmayacak olup adayların alımı mülakat ile gerçekleştirilecektir. Özellikle Milletvekili Sertel’in i alımların bu şekilde yapılması sonucu adam kayırmacılığın ortaya çıkabileceği hususunun altını çizdi.

Soru Önergesi Verildi

PTT tarafından 2019 yılı içerisinde de yapılması planlanan ve 2023’e kadar toplamda 55 bin personel alımına ilişkin alımlar meclis gündemine taşınmıştı. Meclise soru önergesi veren CHP Milletvekili Sertel, soru önergesinde işe alımların ne zaman yapılacağı, KPSS şartının neden kaldırıldığı, mülakat yöntemi ile alımda kayırmacılığın önüne nasıl geçileceği konularına yer verdi.

Sertel, Ulaştırma Bakanı’na “KPSS şartı aranmadan gerçekleştirilecek alımlarda adam kayırmacılığın önüne nasıl geçilecek” şeklinde bir soru sordu. Ayrıca sözlerine “Tüm kurumlarda mülakatla alım yapılacaksa KPSS’ye ne gerek var? Torpilin adı mülakat oldu. KİT Komisyonu üyesi olarak ’55 bin kişiye istihdam yaratacağız’ diyen PTT’yi şimdiden uyarıyorum.” Şeklinde devam etti.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak ?

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklama sonrasında PTT yazılı olarak da konu ile ilgili yazılı bilgilendirme yaparak şu açıklamayı yaptı.

“2018/1 5000 personel alımında ilişkin yapılan sınav sonucunda şirket bünyesinden müracaat eden taşeron firma elemanlarının müracaat ettikleri unvanlar da yazılı sınavın zor olması nedeniyle kazanamadıkları dolayısıyla alım yapılacak unvanların boş kaldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla; PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını teminen en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz' denildi. Talep cevabında ise; "Boş kalan pozisyonların doldurulmasını teminen 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması planlanmaktadır" açıklamasına yer verildi.

2019’un sonuna da son 2 ay kalmıştır. Bu noktada PTT’nin 2019 bitmeden bu ilanı yayınlaması muhtemel olup ilerleyen haftalarda bir ilan yayınlanması ya da yeni bir açıklama yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim