2019 yılı içerisinde alım yapacağını açıklayan PTT KPSS şartı olmadan gerçekleştireceği 5 bin personel alımında son 3 aya gelindi. Adaylar merakla ilanın açıklanacağı tarihi beklemekteyken birçok aday da alımların nasıl olacağını, hangi kadrolara alım yapılacağını merak etmekte. Bu noktada İşin Olsa olarak 2019’un sonuna yaklaşırken adayların merak ettiklerini sizler için derledik.

1- PTT 5 Bin Alımında Kadro Dağılımı Nasıl?

PTT’nin 2019 yılı içerisinde KPSS şartı aramadan yapacağı alımlarda adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup bu kadrolar şu şekilde açıklanmıştır.

Tekniker, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık), PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi, Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı), Avukat, Postacı, Mimar, PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)

2- Kadrolara Göre Başvuru Şartları Neler?

İlgili ilana başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar olmakla birlikte bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını aşmammış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, adli sicil kaydı temiz çıkmak, erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

Kurumun kadrolara göre özel şartları arasında ise şunlar yer almaktadır.

Postacı olarak istihdam edilecek olan adaylarda kurum tarafından açıklanacak kılavuzda ilgili meslek yüksek okullarından mezun olmak, en az B sınıfı ile A2 sürücü belgesine sahip olmak, erkeklerde en az 1,68 cm kadınlarda ise en az 1.60 cm boyda olmak ve vücut kitle endeksi değerlerini sağlamak şartları aranmaktadır.

Gişe ve büro görevlisi kadrosu için açıklanacak kılavuzda belirtilen 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak şartı aranırken istenilen bölüm şartı kadroya göre değişiklik göstermektedir.

Tekniker pozisyonuna başvurmak için ise kılavuzda açıklanacak olan ilgili iki yıl eğitim vere yüksekokullardan mezun olmak,

PTT uzman yardımcısı kadrosu için kılavuzda yer alan fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılan YDS ya da YÖKDİL sınavından en az 70 puan almak,

Mimar pozisyonuna başvurmak için ise fakültelerin kılavuzda açıklanacak olan bölümleri ile İç Mimari, İç Mimarlık, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olmak,

Mühendis pozisyonu için ise fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve YDS ya da YÖKDİL sınavlarından en az 60 puan almış olmak,

3- Yazılı Sınav Olacak Mı? Hangi İllerde Yapılacak?

İlgili alım kapsamında yine geçtiğimiz sene (2018) PTT tarafından gerçekleştirilen 5 bin personel alımında adaylar sınav aşamasına tabi tutulmuş olup bu kapsamda yazılı sınavlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilmişti.

4- Sözlü Sınav Olacak Mı?

Geçtiğimiz sene yapılan alımlara benzer bir şekilde adaylar sözlü sınava tabi tutulacak olup bu noktada sözlü sınava, yazılı sınav puanı esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının üç katı aday çağrılacak. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek olması muhtemel.

5- Sınav Ücretli Mi?

2018 yılında yapılan 5 bin personel alımında adaylar60 TL sınav ücreti ödemiş olup 2019’da yapılacak olan sınavda da benzeri bir sınav ücretinin ödenmesi muhtemeldir.

İlan tarihi hakkında detaylı bilgi için: https://www.isinolsa.com/personel-alimlari/ptt-2019-personel-alimi-ilani-geliyor-mu-kimler-basvuru-yapabilecek-h28320.html

Editör: TE Bilisim