Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından biri olan PTT 2023 yılına kadar 55 bine yakın personel alımı yapacağını duyurmuştu. Herkes tarafından merakla beklenen alım için ilan beklenmeye başlanmıştı. KPSS Şartı olmadan yapılacak olan alımlarda alınacak kadrolar ve sayılarına ilişkin ilk detaylar belli oldu. Aynı zamanda PTT’den gelen açıklamalara göre PTTPAL kapsamında da 1100 personelin alımı duyurulmuştu fakat buna yönelik herhangi bir ilan henüz açıklanmadı.

PTT Personel Alımına İlişkin İlk Detaylar

2019 Posta Telefon Telgraf Müdürlüğü tarafından yapılacak alıma ilişkin detaylarda bu yıl itibari ile 5 bin personel alınacağı kesinleşti. Star Gazetesinin haberine göre daha önceki yıllarda da yine 5 bin personel alınacağı ilan edilmiş fakat bu sayı tamamlanamamıştı. Kalan boş kontenjanlar bu yıla eklenerek 2019 yılında toplam 5 bin personelin istihdam edileceği haberde yer alan açıklamaya göre duyuruldu.

PTT alımında başvurulacak kadrolara ilişkin daha önceki açıklamalarda PTT Genel müdürü Kenan Bozgeyik, Cumhuriyetin 100. Yılında personel sayısını 100 bine çıkaracaklarını açıklamıştı. 2023 yılı hedefleri doğrultusunda ise 55 bine yakın personel alınacağı yapılan açıklamalarda belirtilmişti.

PTT bünyesinde ptt personeli olarak alınacak edilecek adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup genel şartlar arasında ise T.C. vatandaşı olmak, ilana başvuru itibari le 35 yaşını aşmamak, kamu haklarından yoksun olmamak, adli sicil kaydı olmaması gibi şartları sağlanması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim