2019 yılı içerisinde yapılacak olan kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin personelalımıilanına çıkacak olan kurumlardan birisi de PTT’dir. PTT tarafından bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek olan alımda farklı pozisyonlarda adaylar istihdam edilecek olup bu pozisyonlardan gişe görevlisi kadrosuna yapılacak olan alımları kapsamaktadır. Birçok aday tarafından merakla beklenen ilanın yakında duyurulması muhtemelken kadroya ilişkin başvuru şartları da gündemde yer almaktadır.

2019 Gişe Görevlisi Başvuru Şartları

PTT tarafından gerçekleştirilecek olan 5 bin kişilik alımda adaylar gişe personeli/görevlisi olarak görevlendirilecek olup bu pozisyona başvurmak isteyen adayların ise

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Başvuru yapacak erkek adaylar için askerliği bitirmiş olmak ya da askerlikle ilgisi olmamak,
  • 18 yaşından büyük olmak, 35 yaşını aşmamış olmak,
  • Başka bir kurumda mecburi hizmet yükümlülüğünde olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • PTT tarafından yapılacak olan kurum sınavından geçerli not almak şeklinde açıklanan şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

Bu şartları sağlayan ve sınavı başarılı ile geçen adaylar ilgili kadroda istihdam edilecektir.

PTT 2019 Alımları Ne Zaman Olacak?

PTT tarafından bu yıl içerisinde yapılması planlanan 5 bin kişilik alımda KPSS şartı aranmazken kurum sınavı aday seçiminde etkili olacak. Bu alıma dair kurum tarafından herhangi bir ilan açıklanmamış olup yaz bitimine kadar ilgili alıma ilişkin ilanın yayınlanması beklenmektedir. Özellikle birçok adayın beklediği ilanda kurum tarafından büro görevlisi, uzman yardımcısı, tekniker ve mühendis gibi farklı pozisyonlarda da alımlar gerçekleşecek.

PTT İLANINI BEKLEYEN DİĞER ADAYLAR BURADA. TIKLA KATIL

Editör: TE Bilisim