Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere kamu personeli alımı yapacağını bildirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet adresinde yayımlanmış olan ilana göre Polis Akademisi Alımları Trafik Enstitüsü Müdürlüğüne Halkla İlişkiler alanında Öğretim Görevlisi alınacak.Ayrıca Alımlar KPSS siz Kamu Personeli Alımı Kapsamında yapılacak olup genel açıklamalar ve nitelikler şöyledir.

EGM'DEN GELEN AÇIKLAMA:

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Trafik Enstitüsü Müdürlüğüne, Anayasanın 132’nci maddesi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri ile Akademimiz web sayfasında yayınlanan Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri çerçevesinde (1) Öğretim Görevlisi unvanında naklen ve açıktan atama ile öğretim elemanı alınacaktır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

EGM Polis Akademiseine bağlı olan Trafik Enstitüsü Müdürlüğüne alım yapılacak olan öğretim görevlisi kadrosu için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesşndei nitelikler aranacaktır. İşte ilgili şartlar şöyledir.

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Sağlık açısında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek

gibi nitelikler aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Emniter Genel Müdürlüğü Alımları için adaylardan özel olarak, Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Alanında Yüksek Lisans Mezunu Olmak ve Güvenlik Araştırmaları Alanında Doktora Yapıyor Olmak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Alanında En Az 10 Yıllık İş Tecrübesi Bulunmak.

BAŞVURULAR:

Kamu Personeli alımı için adayların öncelikle yukarıdaki nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Bu yönde başvurular, 07 Nisan 2020 tarihinde başlamış olup en geç 21 Nisan 2020 tarihine kadar devam edecektir. Başvurular, mesai saatleri arasında, POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI, İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, Gölbaşı/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim