Ülkemizde özellikle birçok adayın heyecanla beklediği PMYO polis alımına ilişkin geçtiğimiz günlerde ilan yayınlanmış ve binlerce aday ilgili polislik kadrosuna başvurmaya başlamıştı. Bu kapsamda adayların polislik meslek grubuna yönelik talepleri devam ederken aynı zamanda Polis Akademisi dün akşam yayınladığı ilanda kurum bünyesinde akademik personel alımı yapacağına ilişkin bir duyuruda bulundu. Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan ilana göre kuruma bağlı olan Güvenlik Bilimleri Enstitüsü’nde görevlendirilmek üzere 1 akademik personel alımı yapılacaktır. İlana ilişkin detaylar ise şu şekilde yer almaktadır.

Başvuru Şartları

İlgili ilan kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı Akademi Yönetim Kurulunun ilgili kararı doğrultusunda 1 adet Doktor Öğretim Üyesi atama ile öğretim elemanı olarak alınacaktır. Başvuru şartları ise şu şekildedir:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartlara haiz olması,
  • Yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmaması,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması,
  • Sağlık raporu ile sağlıklı olduğunu belgelemesi gerekmektedir.
  • Bunun yanı sıra Hukuk Alanında Lisans ve İdare Hukuku Alanında Yüksek Lisans, Kamu Hukuku Alanında Doktora Yapmış Olmak. Göç Kolluğu, Sosyal Risk İlkesi ve Kamu Tüzel Kişiliği Konularında Çalışmaları Bulunmak şartları aranmaktadır.

Başvuru Şekli

İlgili şartları sağlayan adaylar ilanda istenilen belgeleri Polis Akademisi Başkanlığı, İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü, Gölbaşı/Ankara adresine şahsen ya da posta ile iletmelerigerekmektedir. İlana ulaşmak için: https://www.pa.edu.tr/-polis-akademisi-baskanligie28099na-bagli-guvenlik-bilimleri-enstitusu-mudurlugune-ogretim-elemani-doktor-ogretim-uyesi-alimi-duyurular.html adresini kullanabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim