Orman Genel Müdürlüğü Memur alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre OGM bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde olmak üzere 102 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak. Başvuru süreci başlamış olan ilan hakkında detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşıor olacağız.

Alım Yapılacak Kadrolar:

Orman Genel Müdürlüğü 34 farklı şehirde olmak üzere 102 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Bu yönde alımlar 101 Büro Personeli ve 1 tekniker kadrolarında yapılacak.

Başvuru Süreci Başladı!

İlgili ilan Resmi Gazetede 08 Ekim 2020 tarihi ile yayımlanmıştı. Adaylar için başvuru süreci ise Bugün ( 14 Ekim 2020 ) itibari ile başladı. Adaylara başvuru için  7 günlük süre verilmiş olup en geç 21 Ekim 2002 tarihne kadar yapılacak başvurular kabul edilecek. Başvuurlar Elektronik ortamda yapılacağından sizlere başvuru ekranını haberimizin sonunda vereceğiz.

OGM Memur Alımı İlanına Kimler Başvuru Yapabilecek?

OGM Büro personeli ve Tekniker alımları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS ve Eğitim şartı aranacak.

KPSS En az 60 Puan Almış Olmak Şartı:

Orman Genel Müdürlüğü memur alımı için adayların 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans Mezunu seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Büro Personeli ve Tekniker Alımı Eğitim Şartları:

  • Orman Genel Müdürlüğü 101 kişilik kadro ile Büro Personeli alımı yapılacağından eğitim niteliği şöyledir.
  • 41 Büro personeli için, Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe ve Bilgisayar Muhasebe, Muhasebe Vergi Uygulamaları ve Vergi Uygulama bölümlerinden mezun olmuş olmak.
  • 29 Büro Personel için Ön Lisans Seviyesinde, İnsan Kaynakları ve Personel Yönetim alanlarından mezun.
  • Ön Lisans Seviyesinde Adalet ve Adalet meslek Yüksekokulu mezunu 12 kişi alınacak.
  • Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı bölümü mezunu 10 kişi alınacak.
  • 5 kişilik kadro ile, Turizm konaklama ve Otel İşletmeciliği, Turizm Otel Yöneticiliği / Turizm ve Otel Yönetmeliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Ağırlama Hizmetleri mezunu olmak.
  • Turizm ve Konaklama İşletmeciliği, Halkla ilişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler mezunu 4 kişi alınacak.
  • Tekniker kadrosunda ise 1 kişi alınacağından adaylardan, Elektronik, Elektrik - Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi ve Elektrik Elektronik Teknikerliği bölümü mezunu olmak.

BAŞVURU EKRANI

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER VE DETAYLAR BURADA

Editör: TE Bilisim