Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Tarım Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 2 bin 700 orman muhafaza memuru alımında bugün bakanlık tarafından bir güncelleme duyurusu yayınlandı. Buna göre adaylarda aranan başvuru şartlarında değişikliğe gidildi. İlgili ilanda 36 yaşından gün almış olmak şartı kaldırıldı, KPSS puanı ile ilgili olarak tercih ve mülakata çağrılacak olan aday hükümlerinde değişiklik yapıldı, başvuru şekline internetten başvuru ibaresi eklendi ve ilanda yapılan yazım yanlışları düzeltildi.

Güncel 2 Bin 700 Orman Muhafaza Memuru Başvuru Şartları

  • 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2018-KPSSP93) en az 60 puan almış olmak,
  • Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak ve diğer şartların sağlanması istenmektedir.

Güncel Başvuru Şekli

Adaylar 24.09.2019-07.10.2019 tarihleri arasında http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Her aday en fazla 10 adet tercih yapabilecektir. KPSSP93 puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır.

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar 27.10.2019 tarihine kadar http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile durumlarını öğrenebilecektir.

Detaylı bilgi ve şartlar için: www.ogm.gov.tr

Editör: TE Bilisim