Orman Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete üzerinde yayınlanan ilana göre Orman Genel Müdürlüğü kapsamında istihdam edilecek 700 kişi alınacak. Yapılan bu resmi paylaşım ile birlikte Türkiye genelinde büyük bir ilginin gösterildiği alımda, kadrolar ve alım şartları da netlik kazanmış durumda.

OGM 700 orman personel kadroları neler?

Resmi açıklamaya göre alınacak 700 işçinin kadrolarına göre dağılımı şu şekilde; 200 iş makinesi operatörü, 200 greyder operatörü, 200 ekskavatör operatörü, 60 dozer operatörü ve 40 traktör operatörü.

İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda Ağustos ayı sonuna kadar sürenin bulunduğu belirtilirken vatandaşların ilgili ilanlara başvurabilmesi adına İŞKUR kaydını bulunması ve aynı zamanda işsiz statüsünde olması gerekiyor. Bu şartları taşıyan tüm adayların başvuru yapabileceği alanlar ile ilgili başvuru sonrasında süreç ile ilgili açıklamaların devam etmesi bekleniyor.

OGM 700 orman personel alımları nasıl yapılacak?

Sözlü ve uygulamalı sınav ile devam edecek başvurularda, kadro sayılarının 4 katına kadar adayın çağrılması planlanıyor. Bu kapsamda 2 bin 100 kişinin alınacağı ikinci aşamada, yapılacak sınavlar ve sözlü mülakatlar ile birlikte alım yapılacak 700 kişi belirlenecek.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından resmi internet sitesi üzerinden detayların paylaşıldığı alımlarda Türkiye genelinde dağılım yapılacak. Bununla birlikte İŞKUR dışında önümüzdeki dönemlerde de yine Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeni ilanların yayınlanması ve yeni istihdam imkanlarının sağlanması bekleniyor. Özellikle son dönemlerde orman varlığının korunması ve çıkan yaz yangınlarına karşı daha hızlı bir şekilde önlem alınabilmesi adına çoğu bölgede özel çalışmalar yapılmaya başlanmış ve bu kapsamda da daha fazla işgücüne ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim