Orman Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı şehirlerde ve kadrolarda olmak üzere 102 kişilik kadro ile kamu personeli alımı gerçekleştirecek. İlan için başvuru süreci başlayacak. Peki Kimler başvuru yapabilir? Nasıl başvuru yapılacak? İlanın tüm detayları ile birlikte siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

OGM Personel Alımı Başvuruları Başlıyor!

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı 08 Ekim 2020 tarihinde Resmi gazetede duyurulmuştur. Söz konusu ilana göre ise başvurular yarın ( 14 Ekim 2020 ) itibari ile başlayacak. Adaylara başvuru için bir haftalık süre verilecek olup en geç 21 Ekim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Adaylar başvurularını sadece Online olarak http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır.

Alım Yapılacak Şehirler Belli Oldu!

Orman Genel Müdürlüğü 102 kişilik kadro ile 34 Şehirde Personel alacak. İşte alım yapılacak şehirler.

  1. Adana,
  2. Ağrı,
  3. Ankara,
  4. Antalya,
  5. Artvin,
  6. Balıkesir,
  7. Bayburt,
  8. Bilecik,
  9. Bolu,
  10. Bursa,
  11. Çanakkale,
  12. Çankırı,
  13. Denizli,
  14. Düzce,
  15. Erzincan,
  16. Erzurun,
  17. Eskişehir,
  18. Giresun,
  19. Isparta,
  20. İzmir,
  21. Kahramanmaraş,
  22. Karaman,
  23. Kastamonu,
  24. Manisa,
  25. Mersin,
  26. Muğla,
  27. Nevşehir,
  28. Sakarya,
  29. Samsun,
  30. Sinop,
  31. Sivas,
  32. Tokat,
  33. Yozgat,
  34. Zonguldak,

Hangi Kadrolara Başvuru Alınacak?

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine 102 kişilik kadro ile kamu Personeli alacak. Alımlar, 101 Büro Personeli ve 1 Tekniker kadrolarında yapılacak. 

OGM Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

1. 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. 2018 yılı KPSS (B) grubu Önlisans KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

3. Başvuruda bulunan adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan: “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması gerekmektedir.

4. Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Başvurular Başladığında anında haberdar olmak için İşni Olsa Mobil uygulamasını indirerek başvuru ekranında anında haberdar olacaksınız.

Editör: TE Bilisim