E-Nüfus Sendikası Başkanı Ali Kart tarafından yapılan açıklama sonrasında birçok aday gözünü NVİ’ye çevirdi. Buna göre binlerce kişi tarafından beklenen 3000 nüfus memuru alımı ile ilgili sosyal medya hesabında açıklama yapan Ali Kart Bakan Soylu'ya konu ile ilgili sorularını yöneltti. İlgili alım için yaşanan sıcak gelişmeler ise haberimizin devamında yer alıyor.

Soyluya Alımı Sordu

Binlerce kişinin merakla beklediği NVİ tarafından yapılacak olan 3 bin personel alımında e-Nüfus Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ali Kart değerlendirmelerde bulunarak Bakan Soylu'ya "Bakanım Süleyman Soylu'ya Nüfus Çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek adına aşağıda bulunan soruları yöneltmek istiyorum” şeklindeki ifadesi ile sorulara başladı.

Sorulan sorular arasında “19 Ekim 2017 tarihinde çıkan Nüfus Hizmetleri kanunu değişikliği, 35.Madde ile tahsis edilmesine karar verilen 1600 kadronun alımı hala yapılmadı, bu alımın ne zaman yapılması planlanmaktadır?” yer aldı. Bakanın bu soruya vereceği cevap ise ilerleyen günlerde belli olabilir.

Muhtemel Başvuru Şartları Neler?

Kurumun açık olarak gerçekleştireceği büro memuru alımında başvuru şartlarının şu şekilde olması bekleniyor; Başvuru yapacak olan adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak, Adayların en az ön lisans mezunu olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, ÖSYM tarafından 2018 ya da 2019 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP (3), Ön lisans mezunları için KPSSP (93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak şartları aranmaktadır.

Alım Ne Zaman Olacak?

İlgili alımın 2019’un sonuna kadar yapılması zor olsa da Bakan Soylu tarafından bir açıklama gelmesi durumunda ilan tarihi hakkında daha net bilgileri yine ilerleyen günlerde açıklanabilir.

Editör: TE Bilisim