Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmeli olarak alım yapacağını belirtti. Bu kapsamda toplamda 8 kişilik kadro ile alım yapılacak olup adaylardan başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikler aranıyor.

İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde ilgili haberin detaylarını akratacağız. Söz konusu sözleşmeli bilişim perosnel alımı için adaylardan KPSS puanı ile'de başvurular alınıyor ve ayrıca KPSS puanı olayan adaylardan da başvuru alınıyor. KPSS detayları ve Başvuru şartları nedir?

HANG POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Nüfus Müdürlüğü NVİ toplamda 8 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu yönde Tam zamanlı 2 kat brüt maaş ile 5 Uygulama Geliştirme uzmanı ve Aylık 3 kat Brüt maaş ile tam zamanlı olarak 3 Kıdemli .NET Uygulama Geliştirme uzmanı alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

NVİ personel adaylarından genel olarak, 657 Sayılı Devle memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, Fakültelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. Bunun dışında alım yapılacak pozisyona göre pozisyonun gerektirdiği nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

KPSS ve YDS DETAYI NEDİR?

2018-2019 KPSS P3 sınav sonuç belgesi (KPSS’ ye girmek zorunlu değildir. İbraz etmeyenlerin puanı yetmiş (70) kabul edilecektir.). İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’ndan alınan puanı veya Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanı gösterir belge (YDS ve dengi sınava girmek zorunlu değildir.) (Belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı ise sıfır olarak değerlendirilecektir. Sınava çağırılacak adayların belirlenmesinde KPSS puanının %70’i ile yabancı dil puanının %30’unun toplamı dikkate alınacaktır.)

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 16 Ekim 2019 tarihi ile başlayack olup en geç 30 Ekim 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr adresli internet sitelerinde yer alan 2019 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru formu başvuru tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam metni