İki Kamu Kurumu geçtiğimiz günlerde Kamu Personeli Alımı ilanı yayımlamıştı. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacaklar. Toplamda 538 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacaklar. Söz konusu iki ilanda da başvurularda sona geldik. İlanlar hakkında detayları sizlerle bir kez daha paylaşacağız.

Milli Savunma Bakanlığı 338 Sözleşmeli Personel Alımı yaparken Diyanet İşleri Başkanlığı 200 Yurtdışı Din Görevlisi alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Her iki kurumda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI

Milli Savunma Bakanlığı Sınav ile 338 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda Sözleşmeli Personel Alımı gerçekleştirecek. Bu yönde alımlar 16 farklı kadro ile gerçekleştirilecek. Kadrolar içerisinde Büro Personeli alımı ve Destek Personeli alımı gibi çeşitli kadrolar yer alacak. Başvuru için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışında görevlendirmek üzere 200 Din Görevlisi alımı yapacak. Alımlar Yurtdışında görevlendirilmek üzere yapılacak olup KPSS şartı aranmayacaktır. Ancak adayların Yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

Her iki kurumunda başvuruları İnternet'ten yapılacak. başvurular hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

MSB 338 Sözleşmeli Personel Alımı Detayları

DİB 200 Din Görevlisi Alımı Detayları

Editör: TE Bilisim