Milli Savunma Bakanlığı Personel alımı için ilan yayımladı. Lojistik Branşlarda personel alımı yapacak olan Milli Savunma Bakanlığı adaylardan KPSS Şartı talep edecek ancak herhangi bir Taban Puan şartı aramıyor. Bu yönde değerlendirmelerde yüksek puana sahip olan adayların ataması yapılacaktır.

DESTEK PERSONELİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI:

Milli Savunma Bakanlığı 133 kişilik boş kadro ile Destek Personeli Alımı yapacak. Alımlar farklı branşlarda yapılacak olup branş dağılımı şöyledir:

  • 27 Düz Destek Personeli,
  • 2 Hayvan Bakıcısı,
  • 1 İnşaat/ Duvarcı / Sıvacı,
  • 1 Boya /Badana,
  • 6 Bahçıvan,
  • 6 Kaloriferci,
  • 1 Kunduracı,
  • 2 Kuru Temizleme,
  • 2 Terzi,
  • 4 Şoför,
  • 2 Bayan Kuaförü,
  • 2 Berber,
  • 14 Aşçı,
  • 32 Garson,
  • 3 Resepsiyon Görevlisi,
  • 30 Hastabakıcı,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Milli Savunma Bakanlığı Destek Personeli Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Öte yandan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden puan almış olan adaylar başvuru yapabilecek.

Bunun dışında branşına göre adaylardan istenen belgeler ve özel nitelikler aşağıdadır.

Branş Dağılımına Göre Özel Nitelikler:

Adayların öncelikle her branş için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmaları gereklidir. Sonrasında ise:

Hayvan Bakıcısı: Ortaöğretim Kurumlarının Hayvan Sağlığı Alanı-Veteriner Sağlık Dalından veya Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı-Veteriner Sağlık Dalından mezun olmak.

İnşaat/ Duvarcı / Sıvacı: 3308 sayılı Kanuna göre Duvarcılık, Sıvacılık, Yapı Duvar ve Sıva Sistemleri veya Yapı Duvarcılığı dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.(Ortaöğretim kurumlarının İnşaat Teknolojisi alanının Yapı Duvarcılığı, Yapı Yüzey Kaplama ve Yapı Yüzey Kaplamacılığı dallarından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Boya /Badana: 3308 sayılı Kanuna göre Boya, Boyacılık ve Yüzey Hazırlama veya Yapı Yüzey Kaplama dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Ortaöğretim kurumlarının İnşaat Teknolojisi alanının Yapı Yüzey Kaplama ve Yapı Yüzey Kaplamacılığı dallarından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday d

Bahçıvan: Ortaöğretim Kurumlarının Bahçecilik alanı ve dallarından mezun olmak.

Kaloriferci: 3308 sayılı Kanuna göre Kalorifercilik dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi sahibi veya M.E.B.'dan onaylı Doğalgaz Kalorifer Ateşciliği Sertifikası Sahibi olmak

Kunduracı: 3308 sayılı Kanuna göre Ayakkabı Üretimi, Ayakkabı İmalatçılığı Sayacılık veya Ayakkabıcılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.(Ortaöğretim Kurumlarının Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Kuru Temizleme: 3308 sayılı Kanuna göre Kuru Temizleme veya Kuru Temizlemecilik dallarında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak veya M.E.B.'dan onaylı Kuru Temizlemecilik Sertifikası sahibi olmak.

Terzi: 3308 sayılı Kanuna göre bayan veya erkek terziliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.(Ortaöğretim kurumlarının Moda Tasarım Teknolojileri veya Giyim Üretim Teknolojisi alanlarının Erkek veya Kadın Terziliği dallarından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Şoför: D Sınıfı ehliyeti bulunmak (01/01/2016 tarihinden önce ehliyet alanlardan ehliyetini değiştirmeyenler için E sınıfı ehliyet sahibi olmak)

Bayan Kuaförü: 3308 sayılı Kanuna göre Kuaförlük dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Ortaöğretim kurumlarının Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Kadın Kuaförlüğü dalından mezun olanlardan belge istenmeyecek aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Berber: 3308 sayılı Kanuna göre Erkek Berberliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Ortaöğretim kurumlarının Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Erkek Kuaförlüğü dalından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Aşçı: 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. (Ortaöğretim kurumlarının Yiyecek Hizmetleri Aşçılık dalından mezun olanlardan belge istenmeyecek, aday diplomasını sisteme yükleyecektir.)

Garson: Ortaöğretim kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı Bar, Servis, Hosteslik, Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri dallarının birinden mezun olmak

Resepsiyon Görevlisi: Ortaöğretim Kurumlarının Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ve dallarının birinden mezun olmak

Hastabakıcı: Ortaöğretim Kurumlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dallarından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı Destek Personeli alımı başvuruları başlamış olup en geç 31 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59 a kadar başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Milli Savunma Bakanlığı resmi Personel Temin adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile yapılacak.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim