Milli Savunma Bakanlığı ( MSB ) personel alımı için ilan yayımladı. 2021 yılı kapsamında yapılacak personel alımları için adayların Ön Lisans mezunu olmaları gereklidir.Ayrıca Ön Lisans Mezunu Personel Alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilecek ancak baraj tabn puanı şartı istenmeyecektir. Adaylar başvuru yaptıkları KPSS puanı ile değerlendirmeye alınacak.

146 BÜRO PERSONELİ ALINACAK?

MSB 146 kişilik kadro ile Büro Personeli alımı yapacağını bildirdi. Türkiye Geneli farklı şehirlerde yapılacak personel alımı için kontenjan dağılımı şöyledir:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Büro Personeli alımı için adaylardan öncelikle "Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden veya Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak " şartı aranacak.

Genel olarak ise;

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gereklidir. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

KPSS Baraj Puan Şartı Yok!

KPSS olarak adaylardan 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Ancak ilanda herhangi bir baraj puan şartı talep edilmemekte olup değerlendirmelerde KPSS puanı ele alınacaktır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

MSB 146 Büro Personeli alımı başvuruları 11 Ağustos 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Milli Savunma Bakanlığı resmi İnternet adresinden gerçekleştirmesi gereklidir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim