Son zamanlarda ülkede hemen herkesi gözü Temmuz’da açıklanacak olan enflasyon zammına çevrildi. Memur ve emeklilerin merakla beklediği zamdan 3 milyon memur ile 12,5 milyon emekli yararlanacak. Memurlar için de ayrıca fark da ödenmesi gündemde yer alıyor. TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranına göre ilk 6 için SSK ve BAĞ-KUR emekliliklerine bu orana göre zam yapılacak, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 5 oranında zammın yanı sıra ilk 6 ay enflasyon oranın yüzde 4’ü aşan kısmı kadar fark yansıtılacağı ifade edildi.

Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

Birçok emeklinin gözü kulağı açıklanacak olan enflasyon oranında yer alıyor. Merkez Bankası tarafından daha önce açıklanan haziran ayı enflasyon oranı %5.94 civarında olursa bu durumda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yansıyacak olan zam oranı da %5.94, memur ve memur emeklilerine ise %5+ %1.94 oranında bir artış maaşlarına yansıtılacaktır. Zira açıklanan orana göre SKK emeklileri için en düşük maaş 1.908 TL’den 1.926’ya çıkacak. En düşük memur maaşları ise bu orana göre 2.544 TL olarak belirlenecektir.

Memur Maaşları Ne Olacak?

Temmuz ayında yapılacak olan zamda memura toplamda 3 zammın olması gündemde yer alıyor. Memur maaşlarına zam ve enflasyon farkının yanı sıra aynı zamanda aile yardımı da sağlanacak. Bu zamma göre ise eşi herhangi bir işte çalışmayan ve 0 ile 6 yaş arasında 2 çocuğu bulunan memur Temmuz ayında 437.69 ₺ yardım alacak.

Editör: TE Bilisim