İçişleri Bakanlığı 1309 Kamu Personeli Alımında son güne geldik. Memur adayları tarafından rekor başvuru yapılan ilan için başvurularda son günlere geldik. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için son şans. İlgili ilan için herhangi bir geç başvuru tarihi olmamakla birlikte adayların son başvuru tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda ilanın son aşamaları hakkında sizlere bilgileri İşin Olsa ekibi paylaşacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 21 Haziran 2021 tarihinde başlamış olup artı ksona eriyor. Bu yönde adaylar başvurularını en geç 25 Haziran 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular e-Devlet üzerinden İnternet üzerinden yapılacak.

HANGİ KADROLAR İÇİN PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Göç İdaresine personel alımları 4 farklı kadro ile Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunlarından yapılmaktadır. Bu kapsamda başvurular'da sistem üzerinde mezuniyete göre dağılmıştır. Alımlar ise,

Lise Mezunu: 611 Güvenlik Görevlisi ve 60 şoför alımı yapılacak. 

Ön Lisans Mezunu: 302 Güvenlik Görevlisi

Lisans Mezunu: 20 Avukat, 14 Sosyal Çalışmacı 302 Güvenlik Görevlisi

KİMLERİN BAŞVURUSU GEÇERLİ SAYILACAK?

Başvuruda bulunan adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Ayrıca 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSp93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almş olmaları gerekmektedir.

Bunlar dışnda her kadro için adaylardan bazı nitelikler aranmaktaydı. Adayların belirtilen bu şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

İLGİLİ HABER: 2021 Yılı Göç İdaresi 1309 Kamu Personeli Alımı Kadro Dağılımı ve Şartlar Nedir?

İLGİLİ HABER: Göç İdaresi 1309 Kamu Personeli Alımı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Editör: TE Bilisim