Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Türkiye geneli 81 şehir için yayımlanan ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) sözleşmeli fizyoterapist pozisyonunda 260, sözleşmeli destek personeli pozisyonunda (aşçı, aşçı yardımcısı) ise 5.872 personel alımı olmak üzere toplamda 6132 Kamu Personeli Alımı Yapılacak. KPSS Puanı ile yapılacak alımlara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

TÜRKİYE GENELİ ŞEHRE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

MEB 3279 Aşçı Yardımcısı Alımı , 2593 Aşçı Alımı ve 260 Fizyoterapist Alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 81 farklı şehirde yapılacak. İşte şehre göre kadro dağılımı şöyle:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

MEB Adaylardan genel ve özel olarak bazı nitelikler talep eder. Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Buna göre,

Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gereklidir.

Bunun Dışında ise;

  • Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.
  • Olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevine son verilmemiş olmak.
  • Mesleğin ifasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak sağlık kurulu raporuyla belgelendirmek.
  • Sağlık Bakanlığından onay almış psikoteknik belgesi vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

KPSS ŞARTI NEDİR?

Alım yapılacak 6132 Personel adayından KPSS şartı aranacak. Bu yönde alımların en az lise, ön lisans ve lisans seviyesinde yapılmasından 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için p3 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

FİZYOTERAPİST ALIMI ÖZEL ŞARTI:

  • Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon veya Fizyoterapi lisans programlarından mezun olmak.

AŞÇI VE AŞÇI YARDIMCISI ALIMI ÖZEL ŞARTLARI:

Lise Mezunları İçin: Ortaöğretim kurumlarının aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ya da herhangi bir ortaöğretim programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Ön Lisans Mezunları İçin: Aşçılık, Gemi Aşçılığı, Hazır Yemek ve Aşçılık, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir ön lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

Lisans Mezunları İçin: Aşçılık, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek İçecek İşletmeciliği/Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği lisans programlarının birinden mezun olmak ya da herhangi bir lisans programından mezun olup Sertifika Tablosunda yer alan sertifika veya belgelerden birine sahip olduğunu belgelendirmek.

MEB PERSONEL MAAŞLARI NE KADAR?

5872 Destek Personeli (Aşçı ve aşçı yardımcısı) Alımı Maaşları:

  • 5 yıldan az olanlar - 3.788,21 TL Maaş
  • 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar - 3.846,09 TL Maaş
  • 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar - 3.903,60 TL Maaş
  • 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar - 3.962,13 TL Maaş
  • 20 yıldan fazla olanlar - 4.020,00 TL Maaş

260 Fizyoterapist Alımı Maaşları:

  • 5 yıldan az olanlar - 5.138,18 TL Maaş
  • 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar - 5.203,67 TL Maaş
  • 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar - 5.307,56 TL Maaş
  • 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar - 5.457,65 TL Maaş
  • 20 yıldan fazla olanlar - 5.650,15 TL Maaş

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB kamu personeli alımı başvuruları 25 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 5 Kasım 2021 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir. Başvurular İnternet üzerinden yapılacak. Buna göre e-Devlet – Millî Eğitim Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresinden yapabilecek.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim