Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yayımladığı duyuru kapsamında 500 engelli öğretmen ataması gerçekleştirecek. Yayımlanan duyuruyla birlikte kesinleşen 500 engelli öğretmen ataması hakkında başvuru tarihleri ve diğer detaylara haberimiz üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Yayımlanan duyuruda ataması yapılacak 500 engelli öğretmenin E-KPSS puanları üzerinden yapılacak sıralamayla belli olacağını aktaran MEB, öğretmen atamalarına yönelik kontenjanları 22 Ocak 2019 tarihinde ilan edecek.

Yayımlanan takvim doğrultusunda yapılacak olan atama işlemlerine yönelik kadrolar 22 Ocak 2019 tarihinde ilan edilecek 500 engelli öğretmen ataması için başvuru şartları; T.C vatandaşı olmak (KKTC vatandaşı için aranmayacaktır), Lisans mezuniyeti, Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına uygun olmak, alan öğretmenliği ya da pedagojik formasyon alanlarından birinden başarılıyla tamamlamış olmak, E-KPSS en az 50 puan almış olmak, devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten çıkarılmayı gerektirmiş bir ceza almamış olmak şeklinde özetlenmektedir. Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://personel.meb.gov.tr adreslerinde açıklanan takvim doğrultusunda gerçekleştireceklerdir. Adayların atama işlemleri tercih ettikleri ilin puan sıralaması üzerinden gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda yapılacak atama işlemlerine yönelik takvim ise İl ve alan bazlı kontenjanların ilan edilmesi 22 Ocak 2019, Başvuruların alınması ve onaylanması 23 - 29 Ocak 2019, Atamaların yapılması 1 Şubat 2019 olarak aktarılmaktadır. Adayların başvuru formunun çıktısını duyuruda aktarıldığı üzere atama takvimi içerisinde il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaklardır.

Tüm öğretmen ve memur atamalarından haberdar olmak, cep telefonunuza bildirim almak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

Uygulamalar için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim