Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2019 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan sözleşmeli öğretmen alımı için atama tercihleri bugün 30 Temmuz 2019 itibari ile açıklandı. 20 Temmuz’da Resmi Gazete’deyayınlanan değişiklik sonrasında 20 atama tercih hakkı da 40 olarak değiştirildi. Kontenjanların da belli olması ile birlikte adaylar tercih işlemlerine bugün itibari ile başlayabilecek. 40 okul tercihi yapan öğretmen adayları aynı zamanda 41. Hak tercihlerini açarak da herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini önceden kabul etmiş olacak.

Tercih işlemleri Nasıl Olacak?

Binlerce öğretmen adayını yakında ilgilendiren atama için öncelikle adayların önce yapılan sözlü sınavdan 60 puan almaları gerekmekteydi. İlgili puanı alan adaylar ise 40 kurum tercihinde bulunamaya hak kazandı. Adayların tercihleri ise aynı ya da farklı illerdeki eğitim kurumlarına yapılabilecekken tercih işlemlerinde il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü onaylamadığı süre boyunca değişiklik yapılabilecek. Tercihlerde “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” Seçeneğini seçen adaylar ise herhangi bir kuruma atanmayı önceden kabul etmişolacak.

Atama Nasıl Olacak?

Tercih işlemlerini yapabilmek için en az 60 puan adayların 40 kurum tercihi alındıktan sonra tercih üstünlüğü de dikkate alınarak puana göre elektronik ortamda sıralanacak. Sözlü puanlara göre yüksekten düşüğe kurumalara atama yapılırken aynı sözlü puanına sahip olan adayların KPSS puanı dikkate alınarak en yüksek puana sahip olan aday üstün kabul edilecek.