Geçtiğimiz günlerde 20 bin personel alımı gerçekleştiren MEB tarafından yayınlan yeni ilanlarda engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik bir personel alımı yapacağı ilan edilmiştir. İlgili alım ilanında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı taşra okul ve kurumlarında çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerindenilgili statülerde personel alımı gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İlgili ilanda adayların sağlaması gereken birtakım başvuru şartları bulunmakta olup toplamda 28 kişinin istihdam edileceği alımda ilgili kadrolar ve detaylar şu şekilde yer almaktadır. Ankara’da taşra teşkilatı okul ve kurumlarda çalışmak üzere 8 engelli danışma memuru, 6 engelli temizlik personeli, 2 engelli kat görevlisi, 2 engelli kaynakçı, 2 eski hükümlü sıhhi tesisatçı, 2 eski hükümlü elektrikçi, 2 eski hükümlü beden işçisi alımı yapılacaktır.

İlgili alım şartları Türk Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Kamusal haklardan mahrum bulunmamak, güvenlik soruşturması temiz çıkmak, askerlik ile ilgili olmamak, belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmak, ilgili mesleklerde belirtilen sertifika ya da belgelere sahip olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURU:

MEB tarafından yapılacak olan alımda toplamda 28 personel alımı gerçekleşecektir. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını İŞKUR üzerinden 26.08.2019-30.08.2019 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Bu sebeple de başvuruların olacağı https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresinin yakından takip edilmesi gerekmekte olup ilanın yayınlanacağı tarih ise 26 Ağustos olarak gözükmektedir.

Editör: TE Bilisim