Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ikinci alıma ilişkin tercih kılavuzu bugün ÖSYM üzerinden yayınlandı. Buna göre lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar almış oldukları KPSS puanları ile kamu personeli olma yolunda tercihlerini kılavuza göre gerçekleştirecekler. Bu noktada ortaöğretim yani lise mezunu adaylar da tercih yapacak olup ilgili kılavuza göre en çok alım yapılan iller ve kadro detayları İşin Olsa farklı ile haberimizin devamında yer alıyor.

En Çok Alım İstanbul’da

Kılavuzda ortaöğretim mezunları için en çok alımın 67 personel ile İstanbul’da yapıldığı görülmektedir. Aynı zamanda en çok alımın yapıldığı diğer iller ise sırası ile şu şekildedir:

Sağlık Teknikeri ve Hemşire Alınacak

ÖSYM tarafından ilgili kılavuzda en az lise mezunu adayların başvuracağı kadrolar bulunmaktadır. Buna göre adaylar Sağlık Bakanlığı’na başlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alacaktır. Adayların atanacağı kadrolar ise sayıları ile hemşire 234 ve sağlık teknisyeni (ilk ve acil yardım) 225 şeklinde yer almaktadır.

Kılavuz ve Nitelik Kodları

ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre bu kodlarda yer alan şartlara aşağıda verilen link üzerinden erişim sağlayabilmekte olup başvuru yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM aday işlemleri sayfasından tercih işlemlerini gerçekleştirmelidir.

http://www.osym.gov.tr/TR,17119/kpss-20197-saglik-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html