Geçtiğimiz sene de binden fazla kamu personeli alımı yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun bu yıl da en az bin ve bin iki yüz kamu personeli alımı gerçekleştirmesi bekleniyordu. Daha önce de kamuya sözleşmeli personel alımı yapmış olan KYK Psikolog, Diyetisyen, Şoför ve Büro Personeli olarak toplam 464 personel alımı yapmıştı. KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılan alımlarda merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 449 ve Taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere ise 756 personel alımı gerçekleştirmişti.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

Birçok adayın merakla beklediği personel alımında KYK’nın 2019 bitimine kadar alım ilanını açıklaması bekleniyor. İlan geçtiğimiz yıl yapılan alımlarda mayıs ayı içerisinde yayınlanmıştı. Bu sene ise atama izinlerinin geç verilmesi ve gündemin meşgul olması sebebi ile gecikmeye uğradı.

Geçtiğimiz sene kurumun resmi internet sitesinde açıkladığı ilan mayıs ayında gerçekleşmiş olmakla birlikte bu yıl birçok kurum 2019’un sonuna kadar alım yapacak. Bu kurumlardan biri de KYK olarak gösteriliyor. Kurumun ilanı burs ve yurt işlemlerinden sonra ya da u yılın son aylarına doğru yayınlanması bekleniyor.

Başvuru Detayları

İlgili alım için adaylardan KPSS puan türü istenmekle birlikte aynı zamanda farklı pozisyonlar için adayların en az öğrenim şartı başta olmak üzere diğer genel ve özel alım şartlarını da sağlaması isteniyor. İlana ilişkin açıklama ise www.yurtkur.gsb.gov.tr adresinden verilecek olup adayların siteyi takip etmesi önerilmektedir.

Editör: TE Bilisim