Bakanlıkların Memur Alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Kamu Personeli Alımı ilanlarına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda Sözleşmeli olarak Kamu Personeli Alımı yapacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Bakanlığın Kamu Personeli Alımı ilanlarını aktaracağız.

25 KAMU PERSONELİ ALINACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 25 kişilik boş kadro ile Kamu Personeli Alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar iki farklı ilan ile yapılacak. İlk ilana göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi teknolojileri biriminde 10 personel alacak.

Diğer ilana göre ise Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ( AYK ) 15 Sözleşmeli Personel alımı yapacak. kadro Dağılımı ise şöyledir;

10 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı:

Bakanlık 10 kişilik boş kadro ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında görevlendirmek üzere 10 kişilik boş kadro ile 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Sistem Uzmanı, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı, 3 Yazılım (Back-End) Geliştirme Uzmanı, 2 Yazılım (Front-End) Geliştirme Uzmanı, 1 CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı alımı yapılacak.

15 Kamu Personeli Alımı İlanı:

Diğer İlana göre ise 15 kişilik boş kadro ile AYK 15 kişilik kadro ile, Tashihçi ( 4 farklı Dilde ), Mütercim Tercüman, Dizgi operatörü, Büro Memuru, Programcı kadrolarında alım yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kamu Personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Diğer ortam niteliklere göre, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak. şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

Bilişim personeli alımı için adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den ve YDS'den puan almış olmak şartı ve Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekleriçin en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak şartı aranacak.

AYK Personel alımı için ise adaylardan aşağıdaki tabloda belirtilen şartlar aranacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı kamu personeli alımı başvuruları sadece ilgili birimlere yapılacak. Elektronik ortamda veya şahsen yapılacak başvurular kabul edilecektir. Buna göre Bilişim Personeli alımı için başvurular 7 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 31 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanın Detayları Burada.

Kültür Bakanlığı AYK kamu personeli alımı başvuruları 17 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanın Detayları Burada.

Editör: TE Bilisim