Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Kültür Bakanlığı bünyesine alım yapacak. Alımlar farklı kadrolarda ve niteliklerde yapılacak olup başvuru süreci bugün itibari ile başladı. Peki ilanın detayları nedir? Başvuru şartlar ve kadro dağılımı nedir? Nasıl Başvuru yapılacak? İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı Merkezi Kapadokya Alanı sınırları içinde bulunan Kapadokya Alan Başkanlığında görevlendirmek üzere KPSS şartı olmadan Uzman kadrolarına memur alımı yapacak. Alımlar sözlü sınav ile yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Kültür Bakanlığı uzman kadrolarına toplamda 12 kişi alacak. Buna göre , Sanat Tarihi Bölümü 3 Kişi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3 Kişi, Arkeoloji Bölümleri 3 Kişi ve Mimarlık Bölümüne 3 memur alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Alanlarında en az beş yıllık mesleki deneyime sahip olduklarına ilişkin resmî belgeye sahip olmaları,
  • Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel hallerinin bulunmaması,
  • En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokulların Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Arkeoloji ve Sanat tarihi bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve bunlara YÖK tarafından onaylı olmak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Başvurular elektronik ortamda 30/07/2020 - 17/08/2020 tarihleri arasında alınacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Bakanlık internet sitesinin (http://www.ktb.gov.tr) ana sayfasında bulunan “Sınav Başvuru Sistemi” başlıklı linkten başvurularını gerçekleştirecektir. Adayların gerekli işlemleri yapmadan önce, sorunla karşılaşmamaları açısından aynı sayfada yayınlanan Sınav Başvuru Kılavuzunu incelemeleri gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim