Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ( AYK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere fakrlı kadrolardan olmak üzere 15 Memur alımı ve Kamu Personeli alımı yapılacak. Bu doğrultuda alımlar 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre Sözleşmeli olarak alım yapılacak. Alım yapılacak kadrolar ve başvuru şartları haberimizde.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesine 15 kişilik kadro ile, Tashihçi ( 4 farklı Dilde ), Mütercim Tercüman, Dizgi operatörü, Büro Memuru, Programcı kadrolarında alım yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak.

Mütercim-Tercüman, Büro Personeli (1), Büro Personeli (2), Programcı pozisyonlarına başvuracaklar için lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP3 puanı esas alınacaktır.

Dizgi operatörü pozisyonuna başvuracaklar için ön lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP93 puanı esas alınacaktır.

Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında "Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler" hükmüne uygun olmak.

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür Bakanlığı AYK kamu personeli alımı başvuruları 17 Mayıs 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu yönde adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte kurumun, basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Postayla veya elden yapılan başvurular, eksik belgesi olan başvurular ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim