Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu ( KYK ) kamu personeli alımı yapacak. Buna göre yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinde İlçeler dahil olmak üzere toplamda 3 bin kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapacağını belirtti. İşte detaylar.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine, 2 bin 264 Sürekli İşçi, 406 Engelli ve 330 Eski Hükümlü personel alımı yapacak. Buna göre alım kadroları, Güvenlik Görevlisi, Bakım Onarım Personeli, İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci ve Temizlikçi meslek kolunda daimi süreli işçi ile Temizlikçi meslek kolunda Engelli ve Eski Hükümlü işçi alınacaktır,

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların KYK personel alım ilanına başvurur yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, İlgili alım pozisyonuna göre bölümlerden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Kredi ve Yurtlar Kurumu taşra teşkilatında çalışacak Güvenlik, Bakım-Onarım ve İklimlendirme Personeli ortaöğretim (lise ve dengi) düzeyindeki KPSS puanıyla Sözlü Sınav sonucuna göre belirlenecektir.

Lise mezunları için 2016 yılı KPSS den en az KPSSp94 puan türünden 60 puan almış olmak, Temizlikçi, Engelli ve Eski Hükümlü İşçiler; ilköğretim düzeyinde, noter huzurunda çekilecek Kura sonucuna göre belirlenecektir. Güvenlik Görevlisi ve İklimlendirme Görevlisi/Kaloriferci için Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden yapmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvuruların ilanın yayım tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 10 gün içerisinde yani 27 Ağustos 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerkemektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim