Kamuya Personel alımı ilanları yayımlanmaya devam ediyor. KPSS Puanı ile yapılacak alımlar kapsamında yayımlanan ilanlara göre 2 Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 6232 kişilik kadro ile Kamu personeli alımı yapacaklar. Ayrıca söz konusu iki bakanlık adaylardan en az lise mezunu kapsamında KPSS şartı talep edecek olup KPSS Taban puan şartı aranmayacaktır.

KPSS Taban Puanı Olmadan Personel alımı ilanları hakkında detayları aktaracağız. Adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans mezunları için P 93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

İKİ BAKANLIK PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI:

Söz konusu KPSS Taban puanı olmadan alım yapacak bakanlıklar, Tarım ve Orman Bakanlığı MGM ile Milli Eğitim Bakanlığıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Alımı Detayları:

MEB Yayımladığı ilan ile 6132 kişilik boş kadro ile 3 farklı alanda kamu personeli alımı yapacak. Bu yönde MEB 3279 Aşçı Yardımcısı Alımı , 2593 Aşçı Alımı ve 260 Fizyoterapist Alımı yapacağını bildirdi. Türkiye geneli yapılacak alımlar Merkez ve Taşra Teşkilatında yapılacak. En az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler.

MEB Personel alımı başvuruları 25 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en gem 5 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir.

Tarım ve Orman Bakanlığı MGM İlan Detayları:

Bakanlığa bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği giderebilmek için 100 kişilik kadro ile Kamu Personeli alacak. Alımlar ÖSYM tarafından yayımlanmış olan KPSS 2021 /8 tercih kılavuzu ile yapılacak. MGM 100 kişilik kadro ile 89 Mühendis Alımı ve 11 Büro personeli Alımı yapılacak. Adaylardan bu kapsamda 2020 yılı KPSS'den P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

MGM KPSS 2021 / 8 tercihlerine işlemler 27 Ekim 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 2 Kasım 2021 tarihine kadar yapılmış olması gereklidir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Söz konusu ilanlara başvuru için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanun 48. maddesindeki nitelikler, Görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak. Özel niteliklere ve ilan detaylarına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

MEB En Az 3800 TL Maaş İle 6132 Kamu Personeli Alımı ( Aşçı , Fizyoterapist )

KPSS 2021/8 Tercih Kılavuzu Yayımlandı! Tarım Bakanlığı MGM 100 Memur Alımı Başladı

KPSS TABAN PUAN ŞARTI YOK!

Alımlar KPSS puanı ile yapılacağını yukarıda da bahsetmiştik. Ancak Kamu Personeli alımları için Taban KPSS Puanı şartı aranmayacak olup değerlendirmelerde en yüksek KPSS Puanı ile yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak Bu yönde adayların KPSS puanı oldukça büyük avantajdır.

DİĞER TÜM KAMU PERSONELİ ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim