ÖSYM bu sabah yaptığı duyuruya göre farklı kamu kurumları tarafından kamuya 912 kamu personeli alımı yapılacağını duyurdu. Uzun süredir adayların beklediği merkezi atama için süreç başladı ve KPSS 2020/1 Tercihleri ile kurum ve kuruluşlara çok sayıda kadro ile alım yapılacak. Peki hangi kadrolarda alım yapılacak? Hangi kurum alım yapacak? İşte kamu personeli alımı detayları.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

ÖSYM KPSS 2020/1 tercih kılavuzu ile kamuya personel alımı kadroları şöyledir;

  1. Anbar Memuru
  2. ARFF Memuru
  3. Aşçı,
  4. Bilgisayar İşletmeni,
  5. Hemşire,
  6. Kondoktör, 
  7. Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  8. Laborant,
  9. Muhasebeci,
  10. Memur,
  11. Programcı,
  12. Sağlık Teknikeri,
  13. Sekreter,
  14. Veteriner Sağlık Teknikeri
  15. Veznedar,
  16. Tekniker,

Yukarıda da göreceğiniz gibi 16 farklı kadro ile Ön Lisans Mezunu 912 Kamu Personeli alımı yapılacak. Alım sayısı en yüksek olan kadro ise Teknikerdir.

HANGİ KURUMLARA ALIM YAPILACAK!

Yayımlanmış olan kılavuza göre ön lisans mezunu çok sayıda Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere alım yapacak. Üniversite dışında ise, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Darphane ve Damga Matbbası Müdürlüğü, DHMİ, Devlet Malzeme Ofisi, SGK, Tapu ve Kadastro, Toprak Mahsulleri Ofisi ve Türkiye Taşkömürü kurumu kamu personeli alacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

KPSS tercih kılavuzuna tercih yapmak istene adaylardan, " Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 18 yaşını tamamlamış olmak" gibi şartlar aranır.

Ayrıca özel olarak kılavuzdaki nitelik kodlarındaki alanlardan iki yıllık bölümlerden mezun olmuş olmak ve 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den P93 puan türünden puan almış olmak şartı aranır.

TERCİH KILAVUZLARI:

Genel Bilgiler

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Editör: TE Bilisim