Haziran ayının sonuna gelinen şu günlerde ay sonuna kadar birçok kamu kurum ve kuruluşu ilan yayınlamış olup bu ilanlar çerçevesinde personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştır. Yapılacak olan bu alımlar farklı kamu kurumları bünyesinde gerçekleşecek olup alım ilanları İŞKUR üzerinden yayınlanmıştır. İstihdam edilecek olan pozisyonlar tarım işçisi, muhasebeci, süt ürünleri teknikeri, otobüs şoförü, harita teknikeri, puantör, bilgisayar programcısı, büro işçisi ve güvenlik görevlisi kadrolarına ilişkin olup istihdam edecek olan kamu kurumları Devlet Su İşleri, Cumhuriyet Başsavcılığı, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Belediyeler ve Sulama Birlikleridir.

İlgili ilanlara başvurmak isteyen adayların ilgili kadroya özel olarak istenen şartları sağlaması gerekmektedir. Bu hususta adayların genel şartlardan olan T.C. vatandaşı olma, İŞKUR’a kayıtlı olma, güvenlik soruşturması temiz olma gibi şartların yanı sıra ilgili eğitim düzeyinden mezun olma, tecrübe ve diğer özel şartları da sağlaması gerekmektedir. Bunlar arasında ayrıca:

  • Erkekler için askerlik ile ilgisi olmamak,
  • En az eğitim düzeyini sağlamak,
  • İlgili iş kolunda isteniliyorsa deneyim şartını sağlamak,
  • İsteniyorsa ilgili yaş aralığında olma şartları yer alabilmektedir.

İlgili ilanlara ulaşmak ve bu ilanlara İŞKUR üzerinden online başvuru yapmak için aşağıdaki linklerden erişim sağlamak mümkündür. Alım yapılacak pozisyonlar ise,Tarım işçisi, Bilgisayar programcılığı teknikeri, Muhasebeci, Otobüs şoförü, Büro işçisi, Süt ürünleri teknikeri, Çiftçi, Beden işçisi şeklindedir.

Adaylar ilgili ilanlara ulaşabilmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini ziyaret edebilirler.

Editör: TE Bilisim