Kültür ve Turizm Bakanlığı 515 kişilik kadro için Kamu Personeli Alımı ilanı yayımladı. Farklı alanlarda ve niteliklerde yapılacak personel alımları için adaylardan bazı nitelikler aranacak. Ancak KPSS siz Personel Alımı yapılacağından adayların en az İlkokul mezunu olmaları gereklidir. Peki Bakanlığın hangi birimlerine Personel Alımı yapılacak? Hangi kadrolarda Personel alımları yapılacak? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

BAKANLIK 515 KAMU PERSONELİ ALIMI YAPACAK!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlara göre 515 Kamu Personeli Alımı yapılacak. Bu yönde Bakanlık dört farklı ilan yayımladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının farklı birimlerinde olmak üzere kadro dağılımı ve detaylar şöyledir:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 243 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

  • Bakanlık yayımladığı ilana göre Devlet Orkestralarına 47,
  • Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 119,
  • Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü 77 personel alımı yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 272 İşçi ve Personel Alımı yapacak!

  • Yayımlanan ilana göre Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kendale Hecale Höyük Kazısı ve Depo Çalışmaları Diyarbakır Müze Müdürlüğüne 272 Personel alacak.

243 PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı 243 kişilik kadro ile üç farklı birimde görevlendirmek üzere alım yapacak. Buna göre, Devlet Opera ve Balesi 77 kişilik kadro ile 6 farklı ilde Sanatçı alacak. Devlet Tiyatrolarına Sanatçı ve Teknik Personel kadrolarında 119 personel alacak. Bir diğer ilana göre ise Devlet Orkestrasına 47 sözleşmeli personel alınacak.

Başvuru Şartları Nedir?

  • Sınav tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,
  • Erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

272 PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Bakanlık Diyarbakır Müze Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 210 Vasıfsız Beden İşçisi, 32 Arkeolog, 2 Sanat Tarihçisi, 4 Restoratör, 1 Mimar, 4 Aşçı, 3 Şoför, 14 Arkeolog, 2 Antropolog alımı yapacak.

Başvuru Şartları Nedir?

  • Sağlık Durumunun kazı kampında kalmasına elverişli ve arazi koşullarına uyu sağlaması,
  • Küçük bulutlu temizleme, tümleme ve koruma işleri yapması, ölçüm, fotoğraflama, çizim ve mesleki bilgisayar programlarını kullanabilme,
  • Kültür varlıklarını Koruma ve Onarım bölümünden mezun olmak,
  • Alım yapılacak kadroya göre Kazı evinde çeşitli ortamlarda görevlendirilecek işçilerin Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Onaylanmış 2021 Kendale Hecala Höyük kazı ekip listesinde ismi bulunması,
  • Alım yapılacak pozisyona göre eğitimini tamamlamış ve gerekli belgelere sahip olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu Kültür ve Turizm Bakanlığı 515 Personel Alımı için adaylar başvurularını en geç 15 Şubat 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müze Müdürlüğü KPSS siz 272 Personel Alımı Yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı DOB ve DT 243 Personel Alımı Devam Ediyor!