Türkiye İş Kurumu aracılığı ile ilanlar yayımlandı. KPSS şartı olmaksızın 107 farklı ilan ile kamuya ve Bakanlıklar bünyelerine Kamu Personeli Alımı yapıyorlar. Bu kapsamda KPSS Siz Personel Alımı için adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. Tüm başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularını şahsen yapacaklar. peki hangi kadrolarda alım yapılacak? Adaylardan aranan şartlar nedir?

Alım Yapılacak Kadrolar Nedir?

Yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı alanlarda alım yapılacak. Bu na göre alımlar, Temizlik Personeli, Beden İşçisi, Yaşlı Evde Bakım Personeli, Kamera Kayıt ve Araç Takip Personeli, Şoför, Büro Personeli, Harita Teknikeri, Şehir Plancısı, Farklı Branşlarda Öğretmen, Farklı Alanlarda Tekniker, Sosyal Hizmet Uzmanı, Bulaşıkçı, Yaşlı Bakıcısı, Farklı Alanlarda Mühendis, Yükleyici Operatör, İnşaat Ustası, Çocuk Hastalıkları Uzmanı, Hizmet Görevlisi, Greyder Operatörü, Muhasebe Yetkilisi, Kültür ve Sanat Danışmanı, Kaynakçı, Oto Tamircisi, Farklı alanlarda Teknisyen, Kimyager gibi kadrolarda yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Alım yapılacak kadrolar için gerekli meslek niteliklerini taşıyor olmak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • En az Okuryazar, İlokul, Lise, Ön Lisans veya Lisans Mezunu olmak gereklidir.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre kurum ve kuruluşlara kamu personeli alımı için adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte sadece ilgili kurumlara gerçekleştirmeleri gereklidir. Adaylar başvurularını yukarıda yazan tarihlere kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

İlanların detayları Burada : www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/