Türkiye Büyük Millet Meclisi kamu personeli alımı için ilan yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre farklı kadrolarda personel alımı yapılacak. Bu Kpsamda adaylardan KPSS puanı şartı aranıyor e KPSS puanına göre adaylara sınav yapılacak. Peki alım yapılacak kadrolar nedir? Kimler başvuru yapabilir?

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi bünesine alacağı personel adaylarından Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Buna göre;

- Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu Haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Sağlık sçısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

TBMM adaylardan özel olarak 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları içni KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak. Ayrıca yukarıdaki tabloda belirtilen eitim alanlarından mezun olmuş olmak gibi şartlar arnacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular 12.08.2020 tarihinde başlayıp 25.08.2020 tarihinde sona erecektir. Adaylar, ilanda belirtilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabilecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim