Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için Merkezi Yerleştirme ile 9 bin memur alımı yapılmıştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı 18 bin memur alımı daha yapacağını belirtmişti. Geçtiğimiz gün ÖSYM ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı Merkezi Yerleştirme ile KPSS 2018/5 tercih kılavuzu ile bünyesine 18 bin kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtmişti. Adaylar ÖSYM KPSS 2018/5 Tercih kılavuzu başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler.

Buna göre Sağlık Bakanlığı bünyesine istihdam etmek amaçlı sözleşmeli personel pozisyonlarına 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrası ile 663 kanunun hükümlerinn 45/A maddesi kapsamında 18 bin memur alımı gerçekleştirecek.

Tercih işlemleri sırasında adayların ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2016 yılı Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezınları için KPSSP93 ve Lisana mezunları için KPSSP3 puan türünden puanları esas alınacaktır.

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 07 Haziran 2018 Perşembe günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmayacaklardır.

TERCİHLER BAŞLADI!

Adaylar tercihlerine bugün ( 04 Haziran 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre tercih işlemleri en geç 11 HAziran 2018 tarihine kadar devam edecektir. Tercih işlemleri, ÖSYM 'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Buna göre adaylar https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. Bunun dışında ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.

TERCİH ÜCRETİ:

Adaylar tercih yapabilmeleri için belirtilen tercih ücretini ödemeleri gerekmektedir. Tercih ücreti olarak 15 TL lik tutar ÖSYM nin belirttiği şekilde ödenmesi gerekmeketdir.

TERCİHLER HAKKINDA GELİŞMELER:

Tercih işlemleri hakkında gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız  İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerektüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI:

Genel Bilgiler

TABLO-1. (ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-2.  (ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-3.(LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Editör: TE Bilisim