Sağlık Bakanlığı uzun süredir alımını planladığı 18 bin memur alımı duurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı. İlgili alımlar KPSS 2018 5 Terch Kılavuzu ile ile yapılacak.Buna göre, Sağlık Bakanlığı Taşra teşkiları hizmet birimlerine 657 Sayılı Sayılı Hükmünde kararnamenin 4/A maddesi kapsamında ÖSYM tarafından yapılacak Merkezi Yerleştirmeye göre 18 bin memur alımı yapılacak. İlgili başvurular, Lise, Öncelis ve Lisans mezunları için geçerli olacak olup bu doğrultuda Sağlık personeli alınacaktır.

ilgili tercih kılavuzu ÖSYM tarafından, Lise, Ön Lisans ve Lisans düzeyinde KPSS 2018/5 Tercih kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ( ÖSYM ) tarafından resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacaktır.

Sağlık Bakanlığı tercih işlemlerinde, adayların 2016 yılına ait olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise düzeyinde KPSSp94, Önlisans düzeyinde KPSSP93 ve Lisans düzeyinde KPSSP3 puan türünden puanlar kullanılacaktır. 

Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonlarını tercih etmek isteyen ve ilgili alanlarda lisansüstü (yüksek lisans veya doktora) öğrenim görmüş adayların, 07 Haziran 2018 Perşembe günü saat 17.00 ye kadar Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Anılan Başkanlığın duyurularına istinaden daha önce başvuru yapmış ve bilgileri alınmış adayların tekrar başvurmalarına gerek yoktur. Odyolog, Perfüzyonist, Dil ve Konuşma Terapisti ile Sağlık Fizikçisi pozisyonları dışında tercih yapacak adaylar ise Devlet Personel Başkanlığına başvuru yapmayacaklardır.

2018/5 TERCİH İŞMELERİ BAŞIYOR!

ÖSYM KPSS 2018/5 Tercih kılavuzunu 04 Haziran 2018 tarihinde yayımlayacak olup adaylar ilgili kılavuzlar sayesinde tercihlerine başlayacaktır. Buna göre tercih işlemleri en geç 11 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

NASIL TERCİH YAPILACAK?

İlgili tercih işlemleri ÖSYM 'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Buna göre adaylar https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. Bunun dışında ÖSYM'ye veya Sağlık Bakanlığına şahsen veya posta yolu ile yapılan tercihler kabul edilmeyecektir.

TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLUN!

Tercih işlemleri 04 Haziran 2018 tarihinde başlayacak ve tercih işlemleriin başladığından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek tercih işlemleri başladığında haberdar olabilirsiniz. Sonrasında ise sitemiz üzerinden Tercih ücreti, Aşlım Pozisyonları gibi genel bilgilere ulaşabilrsiniz.

Editör: TE Bilisim