Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı beklenen duyurusu yayımladı ve KPSS 2018/1 Tercih Kılavuzu ile Kamuya 1471 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. İlgili tercih kılavuzunda yüzlerce kamu kurumu ve Üniversite bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için alım yapacaklar.Bu haberimizde sizlere alım yapacak kamu kurum veya kamu kuruluşlarının, Lise, Önlisans veya Lisans kadrolarında ne kadar alım yaptıkları hakkında bilgiler vereceğiz.

ÖSYM KPSS 2018/1 Tercih kılavuzu ile kamuya toplamda bin 741 ( 1.471 ) memur adayı alınacak. Bu doğrultuda, Lise ( Ortaöğretim ) Mezunu 80 Memur personel, Önlisans mezunu 609 Memur Personel ve Lisans mezunu 782 Memur Personel alınacak.

Adayların söz konusu olan Merkezi atama ile atama yapmak için tercih kılavuzuna başvuru yapabilmelri için 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları şarttır. Ayrıca bu yönde, Lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan alınması gereklidir. 

Tercih işlemleri 26 Haziran 2018 tarihi itibari ile başladı ve adaylar tercih işlemlerini en geç 05 Temmuz 2018 tarihine kadar yapmaları gereklidir. İlgili Tercih işlemleri son başvuru günü en geç 23:59 a kadar ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve Şifrelerini kullanarak tercihlerini şahsen yapmaları gerekmektedir. Tercih kılavuzlarını incelemek isteyen adaylar " ÖSYM KPSS 2018/1 Tercih Kılavuzu Yayımlandı " haberimizi inceleyebilirler.

İŞTE ALIM YAPAN BAKANLIKLAR VE KURUMLAR:

KPSS 2018/1 Merkezi atama ile yüzlerce kamu kurumu ve Üniversiteler alım yapacaklar. Ayrıca Kamu Kurumları ve Bakanlıklar, 1.132 memur personel alacak. Üniversiteler ise 339 Memur Personel alımı yapacak. Aşağıda alım yapacak kamu kurumlarını inceleyebilir ve tablonun altındaki bağlantılardan ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

KPSS 2018/1 ile Üniversiteler En Az Lise 339 Sivil Memur Alımı Yapıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK 265 Memur Alımı

Tapu Kadastro 190 Kamu Personeli Alımı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 74 Memur Alımı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 94 Memur Alımı

MKE 81 Kamu Personeli Alımı

Devlet Hava Meydanları İşletmesi 128 Memur Alımı

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ÇAYKUR 66 Personel Alımı

TCDD 23 Kamu Personeli Alımı

Tarım, Ulaştırma ve Kültür Bakanlığı 30 Memur Alımı

İŞKUR DSİ Vakıflar Genel Müdürlüğü 44 Memur Alımı Yapıyor

SONUÇLAR VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

ÖSYM tarafından yapılan duyurrulara, alım kadrolarına, başvuru tarihinde son günlere gelindiğinde veya diğer açıktan memur alım ilanlarının devamlı olarak cebinize gelmesini isterseniz İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek bildirim alabilirsiniz.

 İOS ( İphone ve İpad cihazlarına Buraya Tıklayarak

Android Cihazlar için Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim