Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ,lana göre Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Bu bağlamda en az lise mezunu personel alımı yapılacak olup İşin Olsa ekibi olarak sizlere Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü alımları hakkında detaylı bilgileri aktaracağız.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü toplamda 47 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda personel alımı yapacağını ilan etti. Bu yönde, 8 Yağcı, 18 Gemici, 3 ader ikici Mühendis, 2 kişi ikinci kapan, 3 kişi başmühendis, 4 büro personeli, 2 haberleşme Mühendisi, 2 Elektrik ve Elektronik mühendisi ve 1 harita teknikeri alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü alımını yapacağı 47 kişilik boş kadro ile alımını yapacağı adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaki Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans ve Lisans seviyesinde puan almış olmak, Alım yapılacak karolar için adayların ilgili eğitim seviyesini tamamlamış ve gerekli deneyime sahip olmak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşlarından disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Ayrıca Lise mezunu olan adaylar için yani Yağcı ve Gemici pozisyonları için adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Adayların değerlendirmeleri Noter huzurunda kura yöntemi ile yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Söz konusu ilan Resmi Gazete'nin 17 Haziran 2019 tarihli yayımında yayımlandı. Ancak söz konusu ilan İŞKUR üzerinde 17 Haziran 2019 tarihinde yayımlanmış olup başvurularda Türkiye İş Kurumu üzerinden 17 haziran 2019 tarihinde başlamış olup adaylara 5 günlük bir süre verilmiş olup başvurular en geç 21 haziran 2019 tarihine kadar gerçekleştirmrleri gerekmektedir. İlgili ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilgili ilana başvuru yapabilirsiniz.