Kamu personel alımları ile ilgili yayınlanan son ilanlarda Kıyı Emniyet Müdürlüğü tarafından da alımların yapılacağı belirtildi. İlan ile birlikte resmiyet kazanan alımlar ile birlikte kişilerin hangi alanlarda istihdam edileceği ve alımlar ile ilgili detaylar paylaşıldı.

Kıyı Emniyet Müdürlüğü personel alımı kaç kişi olacak?

Kıyı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılacak olan alımlarda, toplamda 32 kişi istihdam edilecek. Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren bu alımlar için KPSS puanı esas alınacak. KPSS puan türlerinde ise P1 ve P93 geçerli olacağından dolayı ilgili puanlarda başarılı olan adaylar, bu ilanlara başvuru yapabilecek. 32 personelden 10'u deniz trafik operatörü, 20'si büro personeli, 2'si mühendis olarak görevlendirilecek.

Kıyı Emniyet Müdürlüğü personel alımı nasıl yapılacak?

Alımlarda tek yetkili kurum İŞKUR. Bu nedenle de Türkiye İş Kurumu’nda yayınlanan ilanlar için kişilerin ilgili sayfaya iş arayan girişi yaparak Kıyı Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilanlara müracaat etmesi yeterli olacak. Bu şekilde yapılacak başvuruların ardından ise mevcut başvurular kadrolar dahilinde değerlendirilerek, işe alınacak olan kişiler belirlenecek. Alımlarda kriterleri sağlamayan kişiler değerlendirmeye alınmayacak ve başvuruları iptal edilecek. Bu nedenle adayların mevcut başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığını da mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

Başvuru yapan adaylardan uygun olanlar için ikinci aşamaya geçiş yapılacak. Sözlü sınav ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bu sözlü sınav ve mülakat yerleri ile ilgili detaylar ise başvuruların tamamlanması ile birlikte hak kazanan adaylara duyurulacak. Sözlü sınavlarda Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, 4857 sayılı iş kanunu gibi görevlendirilecek olan adayların işi ile ilgili konularda sorular sorulacak.