Korona virüs salgını sebebi ile memur ve kamu personeli alımları durgunluk yaşansa da yapılan açıklamalar ile farklı bakanlıklar kapsamında toplamda 30 bin personel alımı yapılacağı ifade edildi. Mayıs ve haziran ayları içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen alımlarda öğretmen, arabulucu ve işçi kadrolarında adaylar istihdam edilecek. Buna göre yapılacak olan alımlara ilişkin detaylar şu şekilde.

20 Bin Öğretmen Alımı

MEB tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan personel alımına ilişkin yayınlanan kılavuzda yaklaşık 20 bin öğretmen alımı yapılacak olup farklı branşlarda öğretmen adayları https://ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve e-devlet şifreleri ile başvuru yapabilecek. İlgili alıma ilişkin ön başvurular 1 Haziran 2020 tarihi ile 12 Haziran 2020 tarihleri arasında alınacak olup sözlü sınavların ise ağustos ve eylül aylarında yapılacağı açıklandı.

İlgili alıma ilişkin detaylara ulaşmak için: https://www.isinolsa.com/meb/20-bin-ogretmen-alimi-basvurulari-nasil-yapilacak-belli-oldu-h32742.html

5 Bin Arabulucu Alımı

2020 yılı içerisinde yapılması beklenen bir diğer alımda ise Adalet Bakanlığı tarafından 5 bin arabulucu alımı yapılacağı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde ilgili alıma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir düzenleme sunulduğu da gündemde yer alan bilgiler arasında yer alıyor. İlgili 5 bin arabuluculuk sınavının virüs sebebi ile ertelenmemesi durumunda başvuruların mayıs ayında yapılması bekleniyor.

İlgili arabuluculuk alımı için adayların Türk vatandaşı olmak, üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olmak ya da eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak şartları gibi birtakım şartların sağlanması bekleniyor. Özel diğer şartlar kılavuz yayınlandıktan sonra belli olacak.

Hastanelere 5 Bin İşçi Alımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada “Bir başka müjdemiz de bünyelerinde tıp fakültesi bulunan 43 üniversitemizdir. Bu zorlu süreçte gösterdikleri çabalara yakinen şahit olduğumuz üniversite hastanelerimize hizmet kalitelerini yükseltebilmeleri için 8635 sözleşmeli personel ve 5865 sürekli işçi kadrosu ihdas ediyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Buna göre genel alım şartlarını sağlayan adaylar temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, inşaat ve boyacı, beden işçisi, su kanalı işçisi ve şoför kadrolarına başvuru yapabilecek. Detaylar için:https://www.isinolsa.com/kamu/cumhurbaskani-erdogan-duyurdu-kamu-hastanelerine-5-bin-865-personel-h32761.html

Editör: TE Bilisim