ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlanan KPSS 2019-7 kılavuzu ile toplamda 1642 lisans mezunu sağlık personeli alımı yapılacaktır. Lisans mezunu adaylar farklı illerde ve pozisyonlarda görevlendirilecektir. Adaylar ÖSYM internet sitesi üzerinden tercihlerini gerçekleştirecek olup adayların başvuru yapabileceği kadrolar ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

İlgili KPSS 2019/7 kılavuzu ile birliktelisans mezunu adayların başvuruları lisans mezunlarının başvurabileceği alanlarda gösterilmekte olup kısaca alım yapılacakkadrolar ve sayıları şu şekildedir.

Biyolog 8, çocuk gelişimcisi 15, dil ve konuşma terapisti 10, diyetisyen 65, ebe 551, fizyoterapist 74, hemşire 560, iş ve uğraşı terapisti (ergoterapist) 10, odyolog 10, perfüzyonist 19, psikolog 139, sağlık fizikçisi 2, sosyal çalışmacı 117 kişi olarak kılavuzda yer almıştır. Toplamda ise bin 642 kişi farklı illerde kamu, devlet, şehir ve diş hastanesinde görevlendirilecektir.

Nitelik Kodları ve Detaylar Nelerdir?

Tercih kılavuzuna göre adayların tercihte bulunabilmesi için ilgili nitelik koduna ilişkin şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda yukarıda yer alan tabloda kadrolara ilişkin nitelik kodları verilmiş olup adaylar ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre bu kodlarda yer alan şartlara aşağıda verilen link üzerinden erişim sağlayabilmekte olup başvuru yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM aday işlemleri sayfasından tercih işlemlerini gerçekleştirmelidir.

http://www.osym.gov.tr/TR,17119/kpss-20197-saglik-bakanliginin-sozlesmeli-pozisyonlarina-yerlestirme-yapmak-icin-tercih-kilavuzu-ve-tablolar.html

Editör: TE Bilisim