Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu tarafından yayımlanan ilanlara göre yeni memur, işçi ve personel alımları yapılacak. Ayrıca lise mezunu memur alımı da yapılmakta olup yüzlerce adayın başvuru yapabileceği ilan bulunuyor. Peki bunlara bunlar kimler başvuru yapabilir? Hangi kurumlar hangi pozisyonda alım yapıyor? İşte detaylar.

KAMUYA HANGİ KURUM MEMUR PERSONEL ALACAK?

Temmuz ayı içerisinde yayımlanmış olan ilanlara göre başvuru süresi hala devam eden kamuya memur alımı ilanlarına göre, Türk Kızılayı, ROKETSAN, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma Genel Komutanlığı, Merkez Bankası, İşçişleri Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Akbank, Türk Silahlı Kuvvetleri, Kültür Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Tarım Bakanlığı, Emirates, TÜVASAŞ, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü personel alımı yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Başvuru şartlarını yerine getiren herkes başvuru yapabiliyor. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluşuna mecburi hizmet koşulu bulunmamaları gerekmektedir.

Ayrıca en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek olup ön lisans ve lisans mezunları da başvuru yapabilecek. Bu kapsamda KPSS puanı ile alım yapan kamu kurumları Lise mezunlarından KPSSP94, ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 ve 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş kriteri olarak ise bir çok kurum 35 yaş şartı ile personel alımı yapıyorken, Askeri Personel alımlarında bu kriter 25, 27 yaş olarak görülüyor.

MEMUR ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Kamuya memur alımları devam ediyor. Bu kapsamda, Merkez Bankası, Kültür Bakanlığı, TÜBİTAK, Tarım ve Orman Bakanlığı, Emirates Kabin memuru Alımı, Ceza ve Tevkifevleri genel müdürlüğü gibi kamu kurumları memur alımı yapacaklarını belirttiler. Alım yapılacak pozisyonlar ise, Kabin memuru, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, Koruma memuru, Veteriner hekim, Priskolog, Açıktan Devlet memuru, Araştırma görevlisi gibi pozisyonlarda memur alımları yapılıyor.

KAMU PERSONELİ ALIMLARI:

Memur alımından ziyade kamuya personel alımları da yapılıyor. Kamu Personeli alımı kapsamında, Türk Kızılayı, Roketsan, Türk Hava Yolları, İçileri Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Konya teknik üniversitesi gibi kamu kurumları personel alıyor. Alımlar, Sözleşmeli Bilişim personeli, uzman, uzman yardımcısı, Ar-Ge personeli, Büro Personeli Sosyal yardım ve İnceleme Görevlisi, Pilot gibi alanlarda kamu personeli alımı yapılıyor.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Askeri personel kapsamında Kamuya askeri komutanlıklar tarafından alım yapılacak. Bu kapsamda, Jandarma Genel Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, DKK, HKK, KKK gibi askeri kurumlar, Subay, Astsubay, uzman çavuş, uzman Erbaş gibi pozisyonlarda personel alımı yapılacak. Askeri komutanlıkların adaylardan yaş kriteri olarak ve KPSS şartı gibi çeşitli kriterler arıyor ve başvuru kılavuzları dikkatli incelenmesi gerekmektedir.

BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI:

İŞKUR üzerinde yayımlanan belediye personel alımlarına göre adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Bu kapsamda 25 farklı belediye bünyesindeki eksikliği giderebilmek için işçi ve personel kadrolarında alım yapıyorlar. 25 belediye personeli alımı ilanlarının listesine ulaşmak için Buraya Tıklayarak ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

İŞKUR İŞÇİ ALIMLARI:

Türkiye İş Kurumu haftanın ilanlarını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanlara göre Sosyal Güvenlik Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜVASAŞ gibi farklı kurumlar kamu işçisi alımı için çeşitli pozisyonlarda ilan yayımladı. Ancak bu ilanlara başvuru süreci bu hafta son buluyor. Bu yönde adaylar başvurularını bir an önce ilgili kurumlara gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

15 BANKA PERSONEL ALIYOR!

Yukarıdaki ilanlardan farklı olarak İşin olsa ekibi olarak özel hazırladığımız bu haberimizde 15 aktif bankanın personel alımı ilanlarını derledik ve bu bankalar çeşitli pozisyonlarda yüzlerce banka personeli alımı yapmaktadırlar. Söz konusu bankaların başvuru adreslerine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

TEMMUZ AYI İÇERİSİNDE, MEMUR, KAMU PERSONELİ, İŞÇİ VE DİĞER TÜM İLANLARA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.