İŞKUR işsizler için en büyük iş bulma kapısı 2018 yılının ilk 6 ayında 500 binden fazla kişiye iş imkânı sağlayan İŞKUR 2018 yılının sonuna kadar 1 milyon kişiyi iş imkânı sağlamayı hedefliyor. İŞKUR ilk 6 aylık dönemde 500 binden fazla insana iş imkânı sağladı. Ocak - Haziran ayları arasında 355 bin 792'i erkek, 181 bin 322'si kadın olmak üzere 537 bin 114 kişi yeni işine başladı.

İŞKUR GİRİŞİMCİLİK VE EĞİTİM KURSLARI

KOSGEB ve İşkur'un ortak düzenlediği kurslara katılarak sertifika alabilirsiniz. İŞKUR tarafından organize edilen kurslar 2018 yılında da devam ediyor. Ayrıca tamamen ücretsiz olarak veriliyor.

İŞKUR GİRİŞİMCİLİK Kursları Katılım Şartları Neler?

  • 18 yaşından büyük olmanız

  • Okuryazar olmanız

  • Herhangi bir yasa dışı örgüte üye olmamanız

  • Daha önce başka devlet kurumları ile yeni girişimcilik eğitimine katılmıyor olmanız

İŞKUR ihtiyaç olan meslek gruplarını araştırarak bu mesleklere özel olarak eğitimler veriyor. İşsiz olan ve bir meslek sahibi olmak isteyen kişilerde bu eğitim kurslarına gelerek iş sahibi olabiliyorlar. 2017 yılında 116 bin 624 kişi bu girişimcilik ve eğitim kurslarından yararlanarak iş sahibi oldu.

İŞKUR GİRİŞİMCİLİK Kursları Başvurusu Nasıl Yapılır?

Resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirsiniz. www.kosgeb.gov.tr/site/tr/baglanti/ugeliste adresi aracılığı ile başvuru yaparak kayıt olabilirsiniz.

Size uygun olan kurs dönemlerini bağlantı linkinde görebilir ve buna göre müracaat edebilirsiniz. Kurslara başvuru için ikametgah durumu söz konusu değil. Sadece kursların size uygun olması yeterli olacaktır.

İŞKUR Kursu Olduğunu Nasıl Anlarım?

Bu tarz girişimcilik kursları ve eğitimler KOSGEB bünyesinde yapılmaktadır. Birçok devlet kurumunun eğitimi de KOSGEB kurumuna bağlıdır.

İŞKUR tarafından düzenlenen kursa katılmak istiyorsanız kendinize uygun olan tarihlerdeki eğitimlere girerek İş birliği yapılacak olan kurum ya da kuruluş ” hanesinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ” ibaresi olan eğitimlere katılmalısınız.

Editör: TE Bilisim